2008. december 20., szombat

Egy játék Mac-re (random választás)

Macintosh rendszereken futó, könnyen gyorsan beszerezhető játékokat találunk a kicsit hosszúnevűre sikerült http://www.macgamesandmore.com/ címen. Elég jól csoportosított és elég nagy játékhalmazt találunk itt, heti és havi valamint összesített toplisták formájában. Nézzük a hét nyertesét: Laura Jones and the Gates of Good and Evil (new) ami hosszú nevével biztosan szinpatikus a weboldal üzemeltetőinek. A program 10 USD helyett 9,99!, és a számomra ismeretlen főszereplő, Laura Jones nem kisebb feladatot kap benne, mint a világ megmentését. A leírás szerint meg kell keresni egy olyan tárgyat, amit ha a gonosz szerez meg, nagy bajban leszünk. Emellett kisebb nagyobb feladatok is várnak ránk, mint mini puzzle kirakása, elrejtett tárgyak megkeresése, stb...

Ingyen 60 percig játszhatok a játékkal. Nézzük megéri-e.

Az első képernyő elég sőtét, de a kurzor alatt világosabb. Gondoltam éjszaka sötétben kell megtalálni valamit, de nem, első akcióként fel kell kapcsolni a lámpát. Nekem ez hamar sikerült, de nem tudatosan, össze vissza kattintgattam valami akciót vagy eseményt keresve. Utána az egyetem archeológus professzora küldetést ad nekünk. Erősen fogy a 60 perc, meg talán izgalmasabb ha ezt nem is tudom :).

Egy szobába jutok, ahol kis csillagok jelzik mihez lehet "hozzányúlni". Itt gyümölcsöket ehetünk, és idegesíthetjük a kutyát. A kutyakaját nem lehet megetetni vele úgy hogy elérakjuk. Itt a kaland annyi, hogy ha megesszük az összes gyümölcsöt, nem csak egészségesebbek leszünk, hanem lesz egy gyufaszálunk is, amivel meg lehet gyújtani a kandallót (hogy minek az később nem derül ki) és a kutyakaját bele lehet tölteni a kutya etetőjébe. Ekkor a kutya otthagyja a szőnyegen a keresett emblémát.

Ezután egy számomra igen idegesítő rész következett, egy ronda dagadt macskát kellett megetetni a megfelelő sorrendben különböző halakkal. Nem a halakat sajnáltam, hanem az időt, hiszen 1 órám van a demó kirpóbálásra. Ment vele az idő rendesen, a ronda dagadt macska igen éhes volt...

Továbbiakban szerencsére új helyszínen folytathatjuk, ahol fel kell törnünk egy széfet, és kéznyomokat kell megtalálnunk egy szobában. Ehhez a szobában kutatva találunk egy kulcsot és egy érmét. A kulcs nem a széfet nyitja, hanem egy fiókot, amiben a széf kódja van vakarós felület elá rejtve. A széfben egy fotó, puzzle szerűen széttépve. A fotó után összeesküvés elméletek születhetnek mert a professzor és az általam ismeretlen funkciójú medál (amit a kutyától már elvettünk) egy másik személy társaságában látható.

A következő pályán két képet kell összehasonlítani, rámutatva a különbségekre. Itt találhatunk még pár kérdőjelet, azok megakadás esetén segítenek tanácsokkal. A 19 különbségből 1-et nem találtam, a legnagyobbat. Mint kiderült, a szoba és a fotó különbségei abból adódtak, hogy a szobát kirabolták és elvitték az érmeket és az akadémiai díjakat. A tulajdonos persze nem akar feljelentést tenni.

Ismét egy szobába jutunk, egy baseball játékos áll velünk szemben, akinek igen nagy kupleráj van a lakásában. Itt össze kell szednünk 30 db labdát (erre elment egy csomó segítségem, és a Google-sem segített keresni), meg kell találni egy számkódot (egyi fele egy papíron, másik fele egy lámpabúrán található) és egy elektronikus kártyát. Ez a kettő kinyit egy fiókot, és újra megtaláljuk a kutya elől korábban ellopott amulettet. Vagy több darab van belőle ez most nem biztos előttem.

Utána kirakós és játékkeresős pályákra jutunk. Nem tudni mi ezeknek a funkciója az időhúzáson kívül, a kirakós pályán a másodikig jutottam.

A 6. pályáig jutottam a demóval 60 perc alatt, és ahhoz képest hogy sok bugyuta feladat és főleg keresés van a játékban látszólag céltalanul összeszórva, egész jól elszórakoztam. Nem is tudom hogy további 20 pálya megtételéért mennyit kérnék a játék fejlesztőitől :).

A játákot remek grafika, viszonyalag érdekes történet jellemzi, és ha nem unja meg az ember a játékban elszórt keresgélős és képösszerakós pályákat bizonyára a végére könnyedén megmenthető a világ. 2-3 óra kellemes játékot várhat a felhasználó ha megveszi a programot, utána már kínszenvedés is lehet belőle. Valamekkora angol tudás kell hozzá, de általános iskolában eltudom képzelni angol nyelvet utáló diákok részére vagy tavaszi szüneti kötelező feladatnak. Igaz a játékban kevés az akció, és bár van egy moniklis szereplőnk, valószínű sem öldöklésre sem lövöldözésre nem kerülhet benne sor. Ennek ismeretében lehet el dönteni megér-e 10USD-t a játék (illetve csak 9,99-t :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése